.

.

piektdiena, 2014. gada 30. maijs

Par krekliem

Ir vasara, tāpēc šoreiz mazliet par krekliem, jo aizvien mazāka taču būs nepieciešamība tiem vilkt virsū jakas, mēteļus un citas apgrūtinošas drānas. Man tās šķiet apgrūtinošas. Es neesmu feministe, bet esmu par svārkiem un kleitām, bet tajā pašā laikā arī par krekliem, jo tas ir ne tik vien apģērba gabals, bet arī mākslas darbs, kas kaut ko cenšas citiem pateikt. Jā, ar to es domāju - apdrukāti t-krekli jeb krekli ar teksiem, citātiem, uzrakstiem, zīmējumiem, logo un tamlīdzīgi.

Pagājušajā gadā, pirms brauciena uz Taivānu, man radās nepieciešamība pēc krekla, kas reprezentētu vietu, no kurienes nāku - Rīgu, Latviju. Atcerējos par kreklu, ko biju kādreiz atvedusi no Itālijas, ar tekstu - I love Italia. Protams, love vietā tā sarkanā sirds, un uzreiz prātā tie NY krekli.. un patiesībā jau katrai valstij ir tādi.. Nē, gribējās kaut ko orģinālu. Un I love ... kreklus parasti pērk iebraucēji, nevis vietējie.
Tajā laikā veiskmīgi turpinājās Rīgas kreklu kults. "Miesai" radītie RĪGA krekli, kur burtiņi pa divi viens zem otra, ar trāpīgo fontu, sastopami ielās bieži - jauniešiem, tūristiem, patriotiskiem rīdziniekiem! Bet mans šķērslis bija cena. Es patiesībā pat nemaz neatceros, cik tieši krekls tad maksāja, taču man tas likās nesamērīgi dārgi. Piķis par ideju, labu, protams, bet tomēr piķis.

Un tieši šajā brīdī man ienāca prātā doma - bet, pagaidi, Ines, ja tu var gleznot uz papīra un audekliem, kāpēc gan tu nevari sev pati sataisīt kreklu? Un tā tapa Mans Rīgas Krekls. Burtus zīmēju un griezu pati.. nezinu, gribējās maksimāli ielikt sevi procesā, kā arī gribējās, lai viss vārds RĪGA atrodas vienā rindā. Tad vēl manis pieliktais akcentiņš bija garumzīme uz Ī burta, kas izskatās pēc Latvijas karoga. Tādējādi, varēšu uzreiz parādīt arī to. Sanāca šādi:
Krekls lieliski noderēja prezentējot savu valsti.. saņēmu diezgan daudz pozitīvu komentāru, un viena taivāniete pat ļoti sagribēja, lai es viņai uztaisu tādu pašu.. un es šo solījumu arī apsolu kādu dienu izpildīt.



 Ineses krekls. māksla,blogs,pasaule
Daces krekls. ART

Tā sākās mana kreklu padarīšana. Sev, draugiem, priekam. Un ideju ir daudz, tad jau redzēs, kā tas viss izvērtīsies...  Un laikam man ir jāpasakās tiem Rīgas krekliem, jo tieši tāpēc es radīju pati savu. Un šī industrija attīstās un plaukst - Rīgai nav kauna, džemperi ar Rīgas atslēgām, ja interesē sīkāk, iesaku palasīt rakstu @"Veto Magazine" nr.29.


1 komentārs:

  1. T kreklu apdruka ar Tavām idejām, par saprātīgu cenu. Tērbatas iela 85, Rīga

    AtbildētDzēst