.

.

otrdiena, 2013. gada 31. decembris

7 Ziemassvētki

Nosvinot septiņus Ziemassvētkus (kalendārā jau tā ir veseli trīs, bet vai tad ar kaut ko vispār pietiek?) kaut kādā veidā es esmu nonākusi līdz pēdējai gada dienai. Gandrīz viss būs tāpat, ziema tāpat kā dzīve turpināsies, vienīgi mums makos ripos eirīši ar tautu meitām. Varbūt drīz uzsnigs sniegs, un diena paliks aizvien garāka un gaišāka, un mēs nepacietīgi gaidīsim vasaru, bet pirms tam iestāsies pavasaris. Gan galvā, gan vispār. Tā ir, jo tā vienmēr ir bijis. Vai kaut kas beidzas? Tikai Ziemassvētki. Liekulība un pārēšanās.

Ziemassvētki 1 jeb Ziemassvētku vakars iesākās ar istabas pārvēršanu ātrā kārtībā (pēc Taivānas vēl joprojām te nekas nav lāgā sakārtots) un tad ruķīšu darbnīcā. Kur gan tie laiki, kad dāvanas bija gatavas jau 2 mēnešus pirms svētkiem? Ar katru gadu taču tas paliek mazāk un mazāk svarīgi. Šajos svētkos es gribēju sniegu.. bet galveno es dabūju - Ziemassvētkus mājās. Un pirmsziemassvētkus Gaujā. Un arī šogad Ziemassvētku eglīte manā agrākajā bērnu dārzā. Nostaļģija.
Un tieši šajās četrās mājas sienās bija daudz skaistāka noskaņa nekā ārā.. tā es arī neizgāju no mājās, man liekas, ka veselas divas dienas. Ārā valda pelecība, bet veikalos drudzis. Tik ļoti es vienmēr esmu mīlējusi šo pirmssvētku mieru. Ziemassvētki ir mani mīļākie svētki! Un pēc mājām es biju noilgojusies, tagad jāatzīstas.

Ziemassvētki 2  Pamodos un likās, ka pavasaris. Paskaties pa logu - nav taču ziemas! Arī galvā tāds gaišums un prieks. Bet tas jau tikai tāpēc, ka svētki turpinās! :)
Bērni un mīlestība. Bērniem šie svētki ir taču tik svarīgi! Pieaugušie vairs bieži vien nemāk atrast noskaņu. Netic brīnumiem un nerada tos. Paši vainīgi! Sauciet mani kaut vai par bērnu!

Ziemassvētki 3 Skaists svētku koncerts Nacionālajā teātrī. Izstaigāts Rīgas egļu ceļš. Šogad tik skaisti izrotāta pilsēta! Nogurums no svētkiem, bet gribas vēl! Atkal atveras rūķu darbnīca. Šogad es esmu ļoooooti aizkavējusies ar dāvanām.


Ziemassvētki 4
  Oficiāli tādu nav, bet es ignorēju kalendāru. Tējas un piparkūku, un mīlestības Ziemassvētki!


Ziemassvētki 5,6 un 7 - mazliet uz kuģa, mazliet Stokholmā un mazliet atkal mājās, pavisam lielā kompānijā! Laikam pietiek! Pēdējais šī gada ceļojums! Pēdējie Ziemassvētki. :)


Pa šīm mazliet vairāk kā 3 nedēļām, šķiet, ka ģimenes, māju un mīlestības ir bijis vairāk kā jebkad! :) Un tāpēc šis laiks bijis tik skaists!

 ***
Bet pa visu gadu.. uiiii ir bijis tik ļoti daudz! Pēc pavasara laiks vienkārši aizlidoja.. līkumotu, piepildītu ceļu. Es vēl neesmu gremdējusies atmiņās vai pārskatījusi fotogrāfijas, es vēl neesmu atvadījusies.. jo gads vēl nav beidzies.. man vēl ir vairāk kā sešas stundas! Un tagad gribas vienkārši būt.. ne skatīties uz priekšu, ne atpakaļ... vienkārši būt!

Laimīgu jauno gadu, mīļie! Lūdzu nesāciet jaunu dzīvi, turpiniet vienkārši nedaudz priecīgāk! :)

1 komentārs: